Muut hoitomuodot

IMUKUPPIHIERONTA ELI KUIVAKUPPAUS

Imukuppihieronnassa eli kuivakuppauksessa iholle asetetaan silikonisia alipaineella toimivia kuppeja. Tässä kuppauksessa ei valuteta verta kuten perinteisessä kansanlääkinnässä käytetyssä kuppauksessa. Kupin aikaansaama imu vilkastuttaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja aktivoi immuunipuolustusta sekä kuona-aineiden poistumista elimistöstä, jolloin vaikutukset ulottuvat myös sisäelimiin. Hieronta laukaisee tehokkaasti lihasjännitystä ja vaikuttaa edullisesti mm. kiputiloihin ja jopa verenpaineeseen. Imukuppihieronnalla voidaan hoitaa myös selluliittiä ja vanhoja arpikudoksia.

Hieronta voidaan yhdistää muihin hoitoihin esim. vyöhyketerapiaan tai akupunktioon.

 

KORVAKYNTTILÄHOITO

Korvakynttilähoito on miellyttävä tapa puhdistaa korvat. Hoidon aikana asiakas on kyljellään. Mehiläisvahasta, parafiinista ja puuvillasta tai pellavasta valmistettu ontto kynttilä asetetaan korvakäytävän suulle ja toinen pää kynttilästä sytytetään. Tulen aiheuttama lämpö ja alipaine nostavat korvavahaa kynttilään. Kynttilä poltetaan vain puoliväliin, joten valovamman riskiä ei ole. Ikärajaa lasten hoidoille ei ole mutta hoidon aikana täytyy kuitenkin malttaa olla paikoillaan noin 10 min/ kynttilä.

Korvakynttilähoitoa suositellaan mm, jos sinua vaivaa:

 • liiallinen ja tiivis vaha korvissa (kuulolaitteen tai kuulokkeiden käyttö voi altistaa vahan kertymiselle)

 • korvatulehduskierre (ei hoideta akuutin tulehduksen aikana)

 • poskiontelotulehdukset (ei akuutin tulehduksen aikana)

 • flunssan aiheuttama tukkoisuus

 • päänsärky/ migreeni; hoito rentouttaa ja tehostaa koko pään alueen aineenvaihduntaa

 • tinnitus

 

KORVAN KAUTTA HOITAMINEN (aurikuloterapia)

Korvanlehdistä löytyvät samat heijastepisteet kuin jalkapohjista. Näitä pisteitä voidaan stimuloida pienillä magneeteilla tai siemenillä. Magneetit/ siemenet kiinnitetään teipinpalalla korvanlehteen. Ne voivat olla paikoillaan 7 vrk, jonka jälkeen ne vaihdetaan toiseen korvanlehteen. Tätä hoitomuotoa voidaan käyttää yksistään tai muun hoidon tukena erilaisia vaivoja helpottamaan. Hoito toimii myös esim tupakoinnin lopettamisen tukihoitona sekä erilaisissa lastenvaivoissa kuten esim. levottomuus, jännittyneisyys ja keskittymisvikeudet.

 

ASENTOHUIMAUSKORJAUSHOITO

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on yleisin tasapainohäiriön syy. Se johtuu korvan kaarikäytävien sisällä olevan nesteen sekä sen sisältämien kiteiden liikkeen häiriöistä. Aivot tulkitsevan näiden poikkeuksellisen liikkeen virheellisesti ja tuottavat vaikutelman satunnaisesta kiertoliikkeestä.

Lääkäri Tapani Rahko on tutkinut paljon hyvänlaatuista asentohuimausta. On todettu, että huimauksen lisäksi hyvänlaatuinen asentohuimaus aiheuttaa muitakin oireita kuten

 • korkean tai ahtaan paikan kammoa

 • matkapahoinvointia

 • pyörimisen tai kiikkumisen aiheuttamaa pahoinvointia

 • ympäristön hahmottamisen haasteellisuutta ja kömpelyyttä

 • luki- tai oppimishäiriöitä ja keskittymishaasteita

 • palan tunnetta kurkussa, närästystä, ääniongelmia

 • migreeniä

 • tinnitusta

 

Ennen hoidon aloittamista on välttämöntä käydä lääkärin tutkimuksessa muiden syiden poissulkemiseksi. Ensimmäisellä tapaamisella asiakas täyttää kyselykaavakkeen, määritetään häiriöpuoli ja ohjataan asentohuimauskorjaushoito. Yksinkertaisessa hoidossa asiakas on ohjeellisen ajan vatsallaan, kyljellään, selällään ja istuallaan. Hoidon tarkoituksena on saada kiteet asettumaan korvakäytäviin tasaisesti. Tarvittaessa sovitaan uusintakäynti oikean asentohoidon oppimiseksi.

 

 

Hinnat (sisältävät 24% alv)

 • 45 €/ tunti
 • 56 €/ 75 min
 • 67 €/ 90 min

Palvelut

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapialla hoidetaan elimistössä ja kehon osissa olevia epätasapainotiloja. Hoidon aikana käsitellään asiakkaan jalkoja käsin hieroen tai painellen, nivelten liikettä edistäviä ja venyttäviä otteita käyttäen.

Lue lisää

Koliikkihoito / Vauvahieronta

Koliikkivaivoissa vyöhyketerapia on osoittautunut tulokselliseksi ja turvalliseksi hoitomuodoksi. Koliikkihoidossa käsitellään vauvan jalkapohjissa olevia heijastepisteitä.

Lue lisää

Akupunktio

Kiinalaisen terorian mukaan kaiken perustana on energia, Qi, joka kulkee säännöllisiä ratoja eli meridiaaneja pitkin kehossa.

Lue lisää

 

NUAD BORAN – THAIMAALAINEN HOITOTEKNIIKKA

Thaimaalainen hoitotekniikka on perinteinen thaimaalainen hieronnan muoto. Menetelmässä yhdistyvät buddhalaiset lääkintäopit, joogan venytysliikkeet, perinteinen intialainen lääketiede sekä akupainanta.

Lue lisää

Hukka Harmony kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on erittäin rentouttava hoitomuoto. Hieronnassa kivien luovuttama lämpö mahdollistaa myös syvemmällä olevien kudosten rentoutumisen. Kuumakivihieronta vilkastuttaa verenkiertoa, lisää lämmön tunnetta kehossa ja aktivoi immuunipuolustusta.  

Lue lisää

Muut hoidot

- imukuppihieronta
- korvakynttilähoito
- aurikuloterapia
- asentohuimaushoito

Lue lisää

Jätä viesti

email: piacaritavaisto@gmail.com

Puh: 050 546 3434

Rovastintie 6, 83700 polvijärvi piacaritavaisto@gmail.com

  www.pianhoitotupa.fi